Dzīvā eļļa no muciņas 

Eļļa ko radām paši savā saimniecībā no dzīvām, termiski neapstrādātām sēklām, kuras joprojām ir spējīgas dīgt! Tā ir eļļa, kas iegūta pielietojot fizisku spiešanas spēku – sēklas (vai riekstus) ievieto mucā un lēnām saspiež ar hidrauliskas spiedes radītu spēku. Tādējādi eļļas iegūšanas procesā sēkliņas (vai rieksti), no kurām eļļa tiek iegūta, vispār netiek pakļautas temperatūras ietekmei un nesaskras ar metālu. Un tas nodrošina, ka Jūs saņemat Dzīvu eļļu ar visiem tajā esošajiem vitamīniem, minerālvielām, šķiedrvielām un vērtīgajām taukskābēm, kas ir zelta vērtē cilvēka organismam.

Dzīvai eļļai ir maiga, patīkama garša, krāsa un smarža, jo procesā nav pielietoti nekādi rūpnieciskie karsēšanas, attīrīšanas vai filtrēšanas paņēmieni. Tādēļ tā ir piemērota lietošanai svaigā veidā gan ēdienos un kosmētikā, gan kā terapeitisks līdzeklis veselības uzlabošanai.

Dzīvās eļļas spiešanas process muciņā ir laikietilpīgs, taču saņemtais rezultāts ir nenovērtējams un lielisks organismam. Eļļa vienmēr ir svaiga, jo tiek gatavota pēc pasūtījuma īpaši katram klientam. Dzīvo eļļu netaisam lielos apjomos un neuzglabājam, jo šāds produkts visaugstvērtīgākais ir pirmajos pāris mēnešos no izspiešanas brīža un nav paredzēts ilgstošai glabāšanai. Tādēļ klientiem iesakam iegādāties tik eļļas, cik tiešām tiks izlietota, un tikai tad pasūtīt nākamo. Mums primārais ir Kvalitāte nevis kvantitāte. Visas mūsu eļļas spiežam pēc pasūtījuma, lai klients varētu saņemt svaigu produktu ar visām tajā esošajām labajām uzturvielām. 

Eļļu vēlams uzglabāt ledusskapī, sargāt no tiešiem saules stariem. Pudeli turēt aizvērtu, lai eļļai nepiekļūst gaiss. Iesakam eļļu izlietot mēneša laikā, kamēr tā ir visbagātākā ar uzturvielām un vitamīniem.

Šis produkts pilnīgi noteikti ir piemērots gan Svaigēdājiem, gan visiem tiem, kas vēlas savam organismam sniegt labāko.


Auksti spiestā eļļa

Otrs saudzīgākais veids, kā iegūt eļļu un kuru pielietojam arī mēs, ir Aukstās spiešanas metode no elektriskā eļļas spiešanas aparāta. Par Auksto spiešanas metodi pasaulē tiek uzskatīta eļļas iegūšana, kuras norises rezulātā izejvielas saskaras tikai ar aparāta paša berzes rezutltātā radušos siltumu (līdz ~70°C). Arī šajā gadījumā eļļa tiek iegūta no dzīvām, termiski neapstrādātām sēklām, kuras joprojām ir spējīgas dīgt! Papildus mēs nekādā veidā sēklas neapstrādājam un papildus nesildam. Izgatavošanas procesā netiek pielietoti nekādi rūpnieciskie izejvielu karsēšanas, attīrīšanas vai filtrēšanas paņēmieni. Ar šo Auksto spiešanas metodi iegūst praktiski visas eļļas, kuras ir ražotas tepat Latvijā pie mazajiem ražotājiem. 

Mūsu Auksti spiesto eļļu vēlams uzglabāt vēsā vietā vai ledusskapī un izlietot trīs mēnešu laikā. Tai pilnīgi noteikti būs dabīgās nogulsnes, jo, mūsuprāt, tas dod izteiktāku garšu, kā arī papildus sķiedrvielas.




0
 .